Jukka Relander Järkivihreä

Kaikki blogit puheenaiheesta Tahdon 2014

Susanna Koivula ja "Aito avioliitto" -kansalaisaloitteen perustuslainmukaisuus

Kristillisdemokraattien "aito avioliitto" -aktiivi Susanna Koivula kirjoittaa uusimmassa blogissaan, että aloitteen kannattajat ovat saaneet hyviä uutisia, kun lähetimme aloitteen eduskunnan lakivaliokunnasta perustuslakivaliokuntaan lausunnolle.

Se ei ole vielä laki

Eduskunta asettui perjantaina tasa-arvoisen avioliittolain puolelle äänin 105-92. Ännestyksen päätyttyä katsoin eduskuntarakennuksen aulan ikkunoista alas kansalaistorille, jossa tuhannet ja tuhannet ihmiset juhlivat sitä, että homot tunnustettiin yhdenvertaisiksi meidän muiden kanssa.

 

Hekin tarvitsevat meitä

Tasa-arvoinen avioliitto meni läpi eduskunnan äänestyksessä 105-92. Seuraavaksi kansalaisaloite siirtyy suureen valiokuntaan.

Muistakaamme, että tämä kansalaisaloite ei korjaa kaikkia ongelmiamme. Meillä on esimerkiksi talous järkyttävässä tilanteessa. Mutta on tapahtunut vielä hirvittävämpiä asioita. Ihmishenkiä ei voi mitata rahassa. Inhimillisiä tragedioita ei voi mitata mittarein tai vastaavin. 

Niin moni tahtoo

Pari tunnin kuluttua päätetään jatkaako Suomi ainoana pohjoismaan valtiona, jossa tasa-arvo ei toteudu alttarilla.

Argentiina teki sen 40 vuotta sitten. Myös Brasilia, Meksiko ja Uruguay ovat sanoneet TAHDON ja näin on tehnyt yhteensä 19 maata. Jopa maissa, joissa on ollut vakavia ihmisoikeusloukkauksia hyväksytään, että kaikilla ihmisillä on yhtäläiset oikeudet onneen ja perheen muodostamiseen, olisi perheen ulkokuori mitä tahansa.

Kohta Helsingissä alkaa mielenilmaus. Koska en nyt voi lähteä sinne, laitan tähän järjestäjien Kutsun:

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä