Jukka Relander Järkivihreä

Kaikki blogit puheenaiheesta Kepa

Kun raha vähenee, periaatteet ratkaisevat


Tänään eduskunnan käsittelyssä oleva kehityspoliittinen selonteko on periaatteessa hyvä. Sanat ja teot ovat kuitenkin ristiriidassa.

Selonteon mukaan Suomen tavoite kehitysyhteistyön määrärahoiksi on edelleen 0,7 prosenttia bruttokansantulosta, mutta totuus on, että hallituksen leikkurin jälkeen kehitysrahoitus jää 0,39 prosentin tasolle. Tämä on häpeällisen vähän ja täydellisessä ristiriidassa virallisen tavoitteen kanssa.

Miksi kehitysrahoja ei tule vähentää?

Suomi on vähentänyt viime vuosina lähetystöjensä määrää maailmalla resurssien vähyyteen vedoten. Olemme eläneet yli varojemme jo pitkään ja se on johtanut meidät nykytilanteeseen. Olemme niin huonossa jamassa, että alamme pyytää maksua Etan ja EU:n ulkopuolelta tulevilta opiskelijoilta. Leikkaamme opiskelijoilta samalla kun varallisuutemme ei salli kansainvälistymistä.

Charlie, turvallisuus ja sananvapaus

Tiedotimme maanantaina, että Maailma kylässä -festivaaleille suunniteltu Sananvapauskylä ei toteudu. Kulttuuri-, mielipide ja tiedelehtien liiton, Suomen Penin, Journalistiliiton, Viestintä ja kehitys -säätiön, Toimittajat ilman rajoja -järjestön ja Effin yhdessä rakentamassa teemakylässä oli tarkoitus käydä keskustelua festariyleisön kanssa sananvapaudesta meillä ja muualla.

 

Peruutus ei ollut protesti, vaan välttämättömyys. Maan johtavat sananvapausjärjestöt eivät voi olla mukana järjestelyissä, joissa sananvapautta rajoitetaan. Oli syy mikä tahansa.

 

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä