Jukka Relander Järkivihreä

Kaikki blogit puheenaiheesta Hallitusneuvottelut 2015

RKP:n ohittaminen hallitusneuvotteluissa 2015 oli virhe

Yli vuosisadan menestyksellä Suomen ruotsinkielisen väestön ja lukuisten muiden etnisten vähemmistöjen asioita maassamme ajaneen Ruotsalaisen kansanpuolueen (RKP) ohittaminen hallitusneuvotteluissa ei saa enää toistua. RKP:n nimeäminen takiaispuolueeksi ja hylkääminen hallitusneuvottelujen 2015 ulkopuolelle oli arvoton näytelmä, jonka primus motorina toimi Perussuomalaisten ex-puheenjohtaja Soini, huolimatta siitä, että pääministeri Sipilä väittää asian olleen hänen päätöksensä.

Hallitusohjelmasta löytyy ihmiskäsitys

"Keppiä ja porkkanaa", sanoi Timo Soini hallitusohjelman esittelytilaisuudessa. Takinkäännön mestari puhui totta. Keppiä köyhille ja porkkanaa hyväosaisille.

Miten hallitusohjelmaan päädyttiin – Ja mitä siitä seuraa?

Entinen pääministeripuolue kokoomus asetti hallitusneuvottelujen lähtökohdaksi sen, että työskentelyn pohjaksi valitaan ”valtiovarainministeriön virkamiesten arvio talouden tilasta”.

Tämä johtui siitä, että valtiovarainministeriön kansliapäällikkönä toimiva Martti Hetemäki on kokoomuslainen. Vaatimalla pohjaksi VVM:n linjauksia kokoomus vaati siis oman ohjelmansa noudattamista.

Tyytyykö Kokoomus hallituksen apupuolueeksi?

Hallitusneuvottelujen loppumetreillä höpölehtiin vuodatetaan kummallista kuraa. Kokoomuslainen presidentti ei Iltalehden "kulisseista" saaman tiedon mukaan hyväksyisi Kokoomuksen puheenjohtajaa Suomen ulkoministeriksi.

Kun viime viikolla joku lehti väitti kepulaisen Olli Rehnin syrjäyttävän Alexander Stubbin ulkoministerin paikalta, ajattelin, että olipa huono pila. Vaan kyllä tuota näköjään joku ainakin yrittää.

Peruskekohallitus iskee heikoimpiin - mielenterveysongelmaisiin!

Yhteiskunnan kaikkein heikoimmat, mielenterveysongelmaiset, ovat uuden hallitusksen kurjistuslistalla ensimmäisenä. Hallitus nostaa reilusti tupakkaveroa. Mielenterveysongelmaisiin tämä vero iskee rajuimmin sen vuoksi, että tupakoitsijoita on eniten juuri mielenterveysongelmaisten joukossa. USA:ssa on laskettu, että 45 % kaikista myydyistä savukkeista polttavat ihmiset, joilla on yksi tai useampia mielenterveyden ongelmia. Pienellä sairauseläkkeellä olevat mielenterveysongelmaiset saavat peruskekohallituksen ohjelman mukaan kantaa raskaimman taakan.

Hallitus, nyt on aika aloittaa kestävä ympäristöpolitiikka!

Ihmisten määrä maapallolla lisääntyy ja kulutus sekä kertakäyttökulttuuri yleistyvät. Moni ympäristön pilaantumiseen liittyvä ilmiö akuutti ongelma ovat ajassamme päivittäisiä haasteita.

Yksi suurimmista ja kokonaisvaltaisimmista uhkista on luonnon monimuotoisuuden heikentyminen. Perjantaina 22.5. vietetään YK:n luonnon monimuotoisuuden päivää, eikä aihe ole turhaan kansainvälisesti merkittävä. Luonnon monimuotoisuuden väheneminen ja lajien häviäminen on yksi vakavimpia ongelmia maapallolla. Myös Suomessa.

Pilitiikka purkaa naisystävällisen hyvinvointivaltion

Pohjoismaisen hyvinvointivaltiomallin on sanottu olevan parasta, mitä moderni yhteiskunta on erityisesti naisille tarjonnut: se on mahdollistanut naisille omaehtoisia elämänmalleja ja se tukee naisten näkyvyyttä ja kuuluvuutta julkisilla elämänalueilla. Pohjoismaissa naisten palkkatyöstä ja erityisesti palkkatyöstä julkisen sektorin hoivatöissä on tullut tietynlainen rakenteellinen pakko.

Toivottavat ja toivottomat talousuudistukset

Hallitusneuvotteluista tihkuvien tietojen perusteella tulevan hallituksen talouslinjaa tuntuu olevan vaikea määritellä. Ennakkoarvioiden perusteella koplan hallitusyhteistyö lupaa kylmää kyytiä vähäosaisille ja elinympäristölle. Toivottavasti näin ei kuitenkaan käy.

Eikö sote –uudistuksen valmistelua jatketa parlamentaarisessa ryhmässä ?

 

Eilen kiinnitti huomiota, että hallitusneuvottelijat  saavat valmiiksi  perjantaina sote –ratkaisun.

OPPIIKO SUOMEN KANSALLINEN JOHTO?

OPPIIKO SUOMEN JOHTO?

Vuonna 1996 kirjoittamani teksti silloisita asioista on edelleen päivän politiikkaan käypänen.

 

http://taskila.eu/MP-Kaleva%201996.png

 

 

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä