Jukka Relander Järkivihreä

Kaikki blogit puheenaiheesta Hallitus ja köyhät ovat kanssamme

Empatiaa vai ei

Maassamme korostuu tämänkin joulun aikoihin kansan kahtiajako: hyväosaisiin ja köyhälistöön. Hyväntekeväisyys lienee varsin suurta, mutta se ei poista tosiasiaa vallankäyttäjien empatia-kyvyn puuttumisesta. Ministerit, kansanedustajat ja muut vallankäyttäjät eivät vain kykene asettautumaan köyhän kohtaloon. Heidän viestinsä näyttää olevan aina, köyhät kyykkyyn ja säästämään. Tämä kovasydäminen vallankäyttö vain lisääntyy, kun koko ajan paasataan vain  taloudellisista asioista. Onko tässä tärkeää ihmiset vai raha?

Pauperismi kasvaa nopeammin kuin vauraus

Hallitukset huutavat kaikkialla, että jatkuvasti kasvava talous on mukamas vararikossa sekä nousu että laskukautena, jos ne eivät saa alentaa palkkoja ja heikentää sosiaaliturvaa, joiden kautta töissä olevat auttavat niitä ihmisiä pysymään hengissä, jotka eivät itse enää pysty lisäämään kapitalistin pääomaa työpanoksellaan. Kuitenkin juuri toisen työtä rahakorvausta vastaan tekevä on ennemmin tai myöhemmin itse kelvoton turvottamaan suurporvarin rahasäkkiä. Surkeus osoittaa pauperisoitumisen ilmiasun palkkatyötä tekeville pitkässä leipäjonossa köyhyyden pakkasen paukkuessa korvissa.

Perustulon kritiikki ampuu ohi

Perustulon kritiikki ampuu ohi

 

Vihreiden päivitetty perustulomalli julkaistiin viikonloppuna, ja Kokoomuksen Verkkolehti nosti tuoreeltaan esiin perustulomallissa havaitsemansa ongelman: lehteen haastatellun Elina Lepomäen mukaan perustulo nostasi veroastetta miljarditolkulla.

 

Tynkähallituksen pääministerin tehtävät jaetaan tänään eduskunnan ala-aulassa!

Kokoomuksen köyhäin kyykytystynkähallituksen pääministerin tehtävät jaetaan tarpeettomina kuluerinä eduskunnan vahtimestareille tänään klo 15.15 eduskunnan aulassa.

Jokainen halukas voi käydä katsomassa tätä ihastuttavaa tapahtumaa, missä itse Jyrki Katainen jakaa tehtävänsä kullekin vahtimestarille erikseen. Jos jako ei onnistu menemään tasan, saavat ensimmäisinä paikalle tuleet katsojat oman pienen osansa, kunnes jako on mennyt tasan.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä